Industrial services op Hannover Messe

Thu May 02 2024

05 02

Industrial services op Hannover Messe

10/10/2023

Door Ad Spijkers

Onderhoud, montage, recycling, reiniging en industriële logistiek krijgen eigen podium tijdens de vakbeurs voor de industrie.


     

Door stijgende energieprijzen, gebrek aan (jong) talent en toenemende bureaucratische obstakels wordt de industrie voortdurend geconfronteerd met nieuwe uitdagingen. Om zich volledig te kunnen concentreren op onze eigen kernonderwerpen, worden diensten uitbesteed.

Industrial services

Met een nieuwe expositieruimte voor industriële diensten speelt Hannover Messe in op de veranderende eisen van de markt. Industrial Services biedt bedrijven uit de vakgebieden onderhoud, montage, recycling, reiniging en industriële logistiek mogelijkheden om zich te presenteren in beurshal 11, op het grensvlak van automatisering en energie.

Ondersteuners van deze gezamenlijke stand zijn onder meer het Verband für Anlagentechnik und IndustrieService (VAIS) in Düsseldorf. Deze organisatie laat weten blij te zijn dat de nieuwe tentoonstellingsruimte het belang en de rol van industriële diensten als katalysator voor industriële transformatie zichtbaarder zal maken. De vakbeurs biedt haar leden de mogelijkheid om hun oplossingen te presenteren aan een klanten- en specialistisch publiek. In ruil daarvoor kunnen de bezoekers kennis maken met de nieuwste technologische ontwikkelingen.

Ook voor logistiek dienstverleners is de gezamenlijke stand interessant. Zij bieden de technologie en producten voor de toeleverketen en ontlasten de industrie met op maat gemaakte oplossingen voor uiteenlopende eisen.

Industriebeurs

Hannover Messe is het enige evenement ter wereld waar bedrijven uit de machinebouw, de elektrische en digitale industrie en de energie-industrie gezamenlijk oplossingen presenteren voor een krachtige en duurzame industrie. Als een genetwerkt industrieel ecosysteem laten ze zien hoe klimaatneutraliteit kan worden bereikt door elektrificatie, digitalisering en automatisering met behulp van duurzame technologieën en oplossingen, evenals de integratie van robotica en kunstmatige intelligentie (AI).

Het leidende thema van de grootste vakbeurs voor de industrie, 'Industriële Transformatie', brengt exposanten uit de machinebouw, elektrische en digitale industrie en de energie-industrie samen. Ze presenteren oplossingen voor de productie en energievoorziening van de toekomst. Toponderwerpen zijn onder meer Industrie 4.0/Manufacturing-X, energie voor de industrie, digitalisering/kunstmatige intelligentie en machine learning, CO2-neutrale productie, waterstof en brandstofcellen. Conferenties en fora vullen het programma aan.

De volgende editie vindt plaats van 22 tot en met 26 april 2024 in Hannover.

Foto: Deutsche Messe