Nieuwe Amazon mobiele robot tilt 1100 kg

Tue Nov 28 2023

11 28

Nieuwe Amazon mobiele robot tilt 1100 kg

16/11/2023

Door Ad Spijkers

Titan is een nieuwe mobiele robot voor het verplaatsen van zware en omvangrijke artikelen in fulfilmentcentra.


     

E-commerce gigant Amazon (meth oofdkwartier in Seattle) zet een nieuwe robot in om het zware werk in zijn fulfilmentcentra op zich te nemen. De Titan is een mobiele robot die zal helpen zware producten door zijn fulfilmentcentra te vervoeren, wat de veiligheid en efficiëntie in onze activiteiten ondersteunt. Amazon ziet veel mogelijkheden voor de manier waarop het Titan in de toekomst kan gebruiken. Zo denkt men aan opslagoplossingen in containers, waarmee het voertuig de voorraad over de opslagvloer kan transporteren en rechtstreeks naar de werknemers brengen.

Ontwikkeling en gebruik

De nieuwe robot bouwt voort op meer dan een decennium aan innovaties op het gebied van mobiele robotica bij Amazon. Het voertuig kan tot twee keer meer gewicht tillen dan Hercules, de meest breed inzetbare robot binnen Amazon's activiteiten. De eerste taak zal zijn het transporteren van grote omvangrijkere producten zoals huishoudelijke apparaten of pallets met voedsel voor huisdieren en tuingereedschap.

Titan integreert verschillende technologieën van eerdere mobiele robots, waaronder de batterij- en oplaadbeheeroplossing van Hercules. Ook zijn de computer vision, obstakeldetectie en gebruikerscontrolesystemen van de mobiele Xanthus-robot toegepast. Titan gebruikt ook hardwarecomponenten van Proteus om zijn besturingssysteem te beheren, plannen, uitvoeren en communiceren met andere technologieën binnen het disributiecentrum.

Het SAT1-fulfilmentcentrum van Amazon in San Antonio (Texas) is het eerste dat Titan in zijn activiteiten inzet. Dit centrum werd in 2013 gelanceerd om grotere, omvangrijkere artikelen te verwerken. Het gebruik van de nieuwe robot zal helpen de locatie te moderniseren, waardoor zowel de veiligheid als de efficiëntie op de werkplek worden ondersteund.

Foto: Amazon