Dematic integreert AMR's bij Radial

Sun Mar 03 2024

03 03

Dematic integreert AMR's bij Radial

23/11/2023

Door Ad Spijkers

Het grootste AMR-project van de system integrator verbetert efficiëntie van omnichannel-retailer in magazijn in Groningen.


     

Dematic, onderdeel van de Kion-groep, heeft de implementatie voltooid van een autonome mobiele robot oplossing voor Radial Europe. Dit is een e-commerce fulfilment-expert van BTC en dochteronderneming van bpostgroup. De 299 geïnstalleerde AMR's verplaatsen pallets en bakken naar overslagstations en verzamelstations in het logistieke centrum in Groningen.

Maatoplossing

Met de Dematic-oplossing heeft Radial zijn magazijnprocessen verbeterd en verwacht het bedrijf een aanzienlijk hogere efficiëntie bij de orderverwerking. Voor Dematic vertegenwoordigt dit project de grootste AMR-opdracht tot nu toe wereldwijd. De op maat gemaakte end-to-end-oplossing ondersteunt de doelstellingen van Radial om de efficiëntie te verbeteren. Ook zal de oplossing de flexibiliteit vergroten en toekomstige schaalbaarheid garanderen. Dit zal ook leiden tot verbeterde ervaringen voor werknemers en klanten. Radial gebruikt de AMR-oplossing vooral om alle e-commercebestellingen voor kledingproducten te verwerken

Het gaat om drie verschillende toepassingen:

  • Pallet-to-picker. AMR's transporteren pallets van de ontvangst naar een grote opslagruimte. Van daaruit worden ze vervoerd naar overslagstations en orderpick-rekken bij de pakstations. Hetzelfde proces vindt daarna in omgekeerde volgorde plaats.
  • Bin-to-picker. AMR's verzorgen de palletopslag in een geautomatiseerd hoogbouwmagazijn en transporteren deze naar de pickstations voor het verwerken van split-case-orders, inclusief orders die uit veel afzonderlijke producten of artikelvarianten bestaan. Ter ondersteuning hiervan heeft het stellingsysteem een capaciteit van circa 65.000 locaties voor klantproducten.
  • Order-shelf-transport. AMR's verzorgen het transport van bestellingen op een plank met meerdere niveaus, die worden afgeleverd bij de pakstations.

Mijlpalen

Deze oplossing verhoogt de efficiëntie bij Radial, wat resulteert in een betere dienstverlening en lagere kosten voor de klanten. Tevens ziet het bedrijf ergonomische verbeteringen en veiligheidsvoordelen voor zijn medewerkers, resulterend in algehele prestatieverbeteringen.

Het project bij Radial in Groningen markeert ook een mijlpaal voor Dematic. Samen met Kion-partner Quicktron uit Shanghai heeft het de AMR-oplossing en de implementatie ervan verzorgd. Dit project heeft geholpen bij het vaststellen van de beste veiligheidsaspecten voor deze technologie, de strategie voor de klantenservice en het leveren van reserveonderdelen in de EMEA-regio.

Het project heeft Dematic ook een waardevol inzicht gegeven in de toepassing, het ontwerp en de implementatie van AMR-systemen. Met dat inzicht kan Dematic zijn expertise in het toepassen, ontwerpen en implementeren van AMR- systemen voor de orderverwerking aanzienlijk uitbreiden. En dat is het driftig van plan.

Foto: Dematic