Interclean: high-tech voor schoonmakers

Sat Apr 20 2024

04 20

Interclean: high-tech voor schoonmakers

31/03/2022

Door Ad Spijkers

Van 10 tot en met 13 mei 2022 wordt in de RAI de vakbeurs voor professionals uit de schoonmaak- en hygiënebranche Interclean Amsterdam 2022 gehouden. Compleet met Robot Arena.


     

Na de online-editie in 2020 kijken de organisatie, partners, bezoekers en de ruim 600 internationale exposanten uit naar een editie waar de branche elkaar weer persoonlijk kan ontmoeten. Experts uit de sector delen hun kennis en best practices over een breed scala aan onderwerpen op het gebied van schoonmaken en hygiëne.

Interclean Amsterdam biedt onderdak aan exposanten uit de hele wereld en brengt de nieuwste oplossingen, trends en ontwikkelingen voor de sector onder één dak. Met een Innovation Lab, Robot Arena, Zero Waste Dome, speciale aandacht voor schoonmaak in de zorg en een speciaal programma voor Facility Managers is er veel aandacht voor innovatie en nieuwe technologie.

Robot Arena

Robotica is geen nieuw segment voor Interclean Amsterdam, maar de recente ontwikkelingen van fabrikanten volgens elkaar in rap tempo op. Waar geautomatiseerde reinigingsmachines ooit een opwindende maar dure oplossing waren, zijn ze inmiddels niet meer weg te denken voor veel verschillende toepassingen en oplossingen. Het is een voortdurende schoonmaakinnovatie waar bedrijven op de hoogte van moeten blijven om goede keuzes voor de toekomst te kunnen maken.

De trend zet zich verder voort met de komst van cobots, waarbij robot en mens samenwerken om het werk zo efficiënt mogelijk uit te voeren. De Robot Arena op Interclean Amsterdam 2022 biedt bezoekers niet alleen de kans om de nieuwste robots in actie te zien, maar ook om een praktische demonstratie uit de eerste hand te krijgen van wat de nieuwe generatie robots voor hen kan doen. Door de Robot Arena te bezoeken, kunnen geïnteresseerden uit de eerste hand ervaren wat de voordelen zijn van het gebruik van robots en cobots voor een zo efficiënt mogelijke schoonmaakstrategie.

Zero Waste Dome

Schoonmakers spelen een cruciale rol in afvalbeheer en afvalpreventie. Om maximaal te kunnen recyclen zijn stromen met pure 'grondstoffen' nodig. Omdat schoonmakers in het hele bedrijf actief zijn, kunnen zij analytisch kijken naar afvalscheiding en actief bijdragen aan optimalisering en uitbreiding. Dit is mogelijk met behulp duurzame oplossingen, gegevensbeheer en logistiek.

In de Zero Waste Dome worden verschillende oplossingen gepresenteerd voor het scheiden, verzamelen, malen, persen en composteren van materialen. Ook worden voorbeelden getoond van circulariteit: het sluiten van de kringloop door 'afval' een nieuw leven te geven. Tijdens dagelijkse presentaties door experts op het gebied van afvalscheiding, milieuapparatuur en duurzaamheid in de keten wordt inzicht gegeven in huidige en toekomstige trends. Het programma in de Zero Waste Dome is ontwikkeld in samenwerking met de Zero Waste Foundation.

Om als bezoeker toegang te krijgen tot Interclean Amsterdam, moet u zich vooraf aanmelden. Online registratie is gratis tot en met 24 april 2022. Vanaf 25 april tot 9 mei 2022 is een registratietarief van € 40,00 per persoon van toepassing. Tijdens de beursperiode geldt zowel online als ter plaatse een registratietarief van € 70,00 per persoon. Op uitnodiging van een exposant kan er op elk moment gratis worden geregistreerd.

Foto: Amsterdam RAI