Speciaal gebouwde robotschrobmachine

Sat Apr 27 2024

04 27

Speciaal gebouwde robotschrobmachine

29/03/2024

Door Ad Spijkers

Tennant heeft de specificaties en mogelijkheden van een autonome vloerschrobmachine onthuld.


     

De X4 ROVR robotschrobmachine is de eerste speciaal gebouwde autonome vloerreinigingsmachine en de vierde robotschrobmachine in zijn productlijn. Het machine is vanaf de basis ontworpen voor autonome werking en wordt aangestuurd door het BrainOS Robotics Platform van de volgende generatie van autonome technologiepartner Brain Corp. in San Diego (Californië).

Eigenschappen

Het voertuig levert goede schoonmaakprestaties en kan zich aanpassingen aan tal van omgevingen. Het bedrijf, met vestiging in Uden, noemt detailhandel, gezondheidszorg, onderwijs en schoonmaakbedrijven als afzetgebieden. Bij hun toepassingen is geoptimaliseerde productiviteit belangrijk.

De computer vision technologie en compacte afmetingen geven de X4 ROVR de mogelijkheid om op intelligente wijze door smalle en drukke ruimtes te navigeren. De nieuwe robotschrobmachine is ontwikkeld om schoonmaakteams te helpen hun efficiëntie te verbeteren. Met de robot kunnen bedrijven schoonmaaktaken waarvoor minimale menselijke interactie nodig is, autonoom uitvoeren. Hierdoor worden werknemers vrijgemaakt voor taken met een hogere waarde.

Speciaal ontwikkeld

De software van de volgende generatie van Brain Corp. maakt een stapsgewijze verandering in de navigatiemogelijkheden mogelijk. Hierdoor kon het ontwerpteam van Tennant zich richten op het leveren van een robotreinigingsmachine met verbeterde manoeuvreerbaarheid, duurzaamheid, betrouwbaarheid en productiviteit. Klanten kunnen hiermee een sneller rendement op hun investering behalen.

De X4 ROVR autonome vloerschrobmachine is speciaal gebouwd met het oog op productiviteit. De machine heeft een schrobpad met dubbele schijven, een krachtig vacuümsysteem en geavanceerde technologie die zich naadloos aanpast aan verschillende omgevingen met harde vloeren. Het voertuig is voorzien van een tank met schoonmaakmiddel van 38 liter en kan op een volle tank tot 1850 m2 reinigen. De machine wordt gevoed door een lithium-ionbatterij die volledig opgeladen tot 2,5 u continu reinigen mogelijk maakt.

Samenwerking

De X4 ROVR autonome vloerschrobmachine tot stand gekomen in samenwerking tussen Tennant en Brain Corp. De machine wordt geleverd met de tools en diensten die nodig zijn om de manier waarop schoonmaakteams werken te transformeren, waardoor hun werk efficiënter en betrouwbaarder wordt. Gebruikers kunnen bij hun autonome schoonmaakwerkzaamheden gebruik maken van BrainOS Ops Management Tools, waaronder de BrainOS Mobile-app, BrainOS Email Reports en BrainOS Portal.

Deze reeks tools maakt een digitale aanpak mogelijk voor het bewaken, rapporteren en verbeteren van de schoonmaakprestaties met transparante inzichten voor de bedrijfsvoering. Tennant zal de robots gedurende hun hele levensduur ondersteunen met als doel om van elke machine een betrouwbaar lid van het schoonmaakprogramma van de klant te maken.

Foto: Tennant/Brain Corp.