Twee nieuwe modellen van Cellro

Fri Apr 19 2024

04 19

Twee nieuwe modellen van Cellro

08/07/2021

Door Ad Spijkers

Cellro introduceert Xcelerate X15 en X35, twee nieuwe modellen binnen de bestaande Xcelerate serie robotcellen.


     

De robotcellen zijn goed in te passen in de bestaande lay-out van een machinepark en bieden oplossing voor de automatiseringsbehoeften van CNC-machines. Met de robotcellen kunnen bedrijven eenvoudig de stap zetten naar veilige en betrouwbare onbemande productie van uw machinepark.

Twee nieuwe modellen

De Xcelerate X15 en de X35 zijn ontwikkeld als antwoord op de vraag van klanten om product- en pallethandling voor handzame producten (tot 70 kg) te kunnen combineren. Het antwoord van de onderneming uit Veenendaal komt in de vorm van twee alleskunners.

Met de Xcelerate-serie kunnen metaalbedrijven verschillende CNC-bewerkingen zoals draaien, frezen en slijpen gemakkelijk inpasbaar robotiseren. Bovendien is de Xcelerate serie universeel inzetbaar voor alle CNC machine merken (nieuw en bestaand). Omdat afnemers kunnen kiezen uit verschillende modellen is in de Xcelerate serie altijd een passende en economische oplossing te vinden. Cellro heeft de eerste twee Xcelerate X35 systemen reeds verkocht.

Kantoor in Duitsland

De onderneming heeft de markten in de Benelux en Duitsland tot op heden direct vanuit Veenendaal bediend. Sinds 1 april Cellro GmbH gestart in Duitsland. Het team van de Duitse vestiging is nu in opbouw. Cellro GmbH hoopt in het vierde kwartaal haar eigen vestiging in de omgeving van Stuttgart te openen.

Daarnaast is het bedrijf in gesprek met een aantal mogelijke partners. Door deze samenwerkingen kan de onderneming zijn robotcellen nog dichter bij de klanten te kunnen demonstreren.

Foto: Cellro