Robot Top 40

Tue Apr 16 2024

04 16

Robot Top 40

07/02/2021

Door Liam van Koert

De eerste 'robots rond de tafel' van Robot Magazine was tevens de aftrap van een lang verdiende lijst: De Robot Top 40. Iedereen die we de komende periode voor de microfoon krijgen zullen we vragen naar hun favoriete robot allertijden en de robot die zijn denken dat het in dit robotjaar helemaal gaat maken. 


     

Aanvankelijk zal deze lijst voornamelijk gedeelde eerste plekken bevatten. Maar aan het eind van dit jaar mag u als lezer ook uw stem uitbrengen. De winnende robot krijgt vervolgens een uitgebreid diepte interview in de kersteditie van Robot Magazine, afgenomen door onze eigen Oi!.

 

 

Naam Favoriete robot aller tijden? Robot voor 2021

Bart Al (Kuka)

   
Martin van der Have (ABB) "Yumi, de eerste inherent veilige dual arm co-robot van ABB. In 2021 wordt het portfolio aan co-robots flink uitgebreid bij ABB Robotics." IRB 6700
Eddie Mennen (Yaskawa)  SDA10 (https://www.yaskawa.nl/products/robots/handling-mounting/productdetail/product/sda10f_714)

HC20 (https://www.yaskawa.nl/products/robots/collaborative/productdetail/product/hc20dt_1702)

 

Stefaan Poppe (Gibas Automation)

"De UR5. Dit omdat de cobot het voorbije decennium zoveel impact heeft gehad op zoveel bedrijven en mensen. Net zoals natuurlijk ook de industriële robot, alsook de zoekrobots, maairobots of stofzuigrobots. Grote verschil is dat ik het plezier had cobots en hun introductie, bijna van bij het prille begin, op de eerste rij te hebben mogen meemaken. Echt onvergetelijk.

"De MiR. Dit omdat er, naast de economische redenen, momenteel 3 globale bewegingen als katalysator samen komen volgens mij. De acceptatie van de technologie door de markt. 1) De voorbije jaren hebben diverse bedrijven POC’s, pilots, R&D trajecten… doorlopen. De markt is nu klaar voor algemene introductie. 2) De volwassenheid van de producten. Ook de diverse leveranciers/integratoren van deze oplossingen hebben via die weg de nodige know how opgebouwd. 3) Wegens gekende redenen (her)bekijken vele bedrijven hun supply chain, DC’s, logistiek… En om dezelfde redenen met veel aandacht voor social distancing, overbodige contacten, veiligheid…"

 

Paul Ribus (Fanuc) LRMate 200iD of onze Delta robots

https://fanuc.canto.global/b/V0CLU

Onze cobotserie CRX

https://fanuc.canto.global/b/KRCNS

 

Remco H. Valk Limat 2000 van Cloos TM 12 en TM 14